Online huizenzoektocht: zo pak je het aan

Als je van plan bent een huis te gaan kopen dan kunnen wij met zekerheid zeggen dat je zoektocht op maar één plek begint: het internet. Maar waar moet je nou precies op letten als je online huizen bekijkt? Wij helpen je op weg.

Bepaal je randvoorwaarden

Voordat je jezelf verliest in het enorme aanbod wat online te vinden is (als je mazzel hebt), is het belangrijk eerst de randvoorwaarden te bepalen van de huizen die je wil bekijken. Dat betekent welke buurten, wat voor minimale en maximale prijs, hoeveel slaapkamers, wat voor type huis, tuin of balkon etc. Pas als je dat voor jezelf helder hebt kan je beginnen met je online zoektocht. 

 1. Stel de juiste filters in bij je zoekopdracht


  Zo voorkom je dat je huizen als resultaat gaat krijgen die niet aan je randvoorwaarden voldoen.
 2. Kijk verder dan mooie foto’s


  Lees goed hoe het huis omschreven wordt, welke cruciale informatie komt hieruit voort wat niet in de foto’s te zien is. Al dan niet bewust. 
 3. Besteed aandacht aan de overige kenmerken


  Bijvoorbeeld per wanneer het beschikbaar is, de indeling en energiegegevens. Hier kunnen gemakkelijk wat addertjes onder het gras verstopt zitten. Laat je dus niet alleen door foto’s verleiden. 
 4. Bekijk de straat en het huis eens op Google Streetview


  Om een nog beter beeld van de straat, de buurhuizen en de buurt te krijgen is het te adviseren om de woning eens te bekijken in Google Streetview.
 5. Informeer jezelf met wat gemiddeld is in de buurt


  Wat is bijvoorbeeld de gemiddelde verkoopprijs en vraagprijs in de buurt? Zit het huis wat je bekijkt rond dat gemiddelde of extreem erboven?
 6. Sta stil bij hoe lang het huis te koop staat


  In de huidige markt zijn huizen vaak al binnen een paar weken verkocht, uitzondering van de minder populaire gebieden in Nederland natuurlijk. Sta even stil bij hoe lang het huis wat je bekijkt al te koop staat, hoe verhoudt zich dat tot het gemiddelde van de buurt. Is het een buurt waar huizen gemiddeld binnen een maand verkocht worden en dit huis staat al een half jaar te koop? Vraag je dan af waarom. 

Puntje bij paaltje kan je een woning natuurlijk pas echt goed beoordelen als je het live ziet. Dus ben je enthousiast over een huis, probeer dan zo snel mogelijk een bezichtiging in te plannen. 

 

8

Test

Anoniem
10

Helga, was onze aankoopmakelaar en direct bij het eerste bezoek wisten we, daar valt niet mee te spotten ;-) Resultaat gericht, maar met een persoonlijke benadering. Een uitstekende communicatie en altijd persoonlijk beschikbaar (ook 's avonds en in het weekend) om even wat zaken kort te sluiten. Precies wat we nodig hadden, want de verkoopmakelaar had de nodige steken laten vallen. Terwijl er ook bij de meeste andere zaken die geregeld moesten worden, de verkoop van onze huidige woning en financiering van alles mis liep, bleef Helga onze rots in de branding. Geen akkoord voordat alles goed geregeld is en advies waar nodig, bleek haar moto. Waar de emoties vaak opliepen, bleef zij rustig en zakelijk. We danken haar voor de prima afhandeling, die uiteindelijk veel meer tijd heeft gekost, dan dat daar eigenlijk voor staat. Wij danken haar ook voor de fijne samenwerking en het advies, zonder haar waren we zeker in de problemen gekomen en nu is alles goed geregeld. Ons advies, zoek je een uitstekende, fijne makelaar, ga naar Drieman makelaar en vraag naar Helga ;-)

dhr. w. crama
8

Nog te kort in de verkoop om daar nu een oordeel over te geven.

Lees meer
Terug
Recent bekeken