Heb jij al een energielabel?

Bij de verkoop van je huis moet je een energielabel kunnen overhandigen. Dat is verplicht sinds 2008, maar pas een jaar of drie wordt er op gehandhaafd. Voorkom een boete en regel je label. Dat is eenvoudig en kost minder dan een boete.

Tientjes

Die boete bedraagt namelijk 405 euro, het aanvragen van een energielabel daarentegen slechts een paar tientjes. De keuze zou dus snel gemaakt kunnen zijn. Zou, want er zijn nog heel veel woningbezitters die zo’n label niet hebben overhandigd. Vandaar de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT), de toezichthouder in dit kader, ondertussen al voor 1,1 miljoen euro aan boetes heeft uitgeschreven. Volgens de website vastgoedactueel.nl meldde de ILT dit in een uitzending van BNR Nieuwsradio.

Informatie

Zonde geld, zeker als je weet dat de aanvraag eenvoudig geregeld kan worden. Welk label jouw huis heeft, kun je vinden op de website www.zoekuwenergielabel.nl van de overheid. Postcode en huisnummer volstaan om de zoektocht in werking te stellen. Heeft jouw huis nog geen definitief label, dan staat dat hier vermeld en krijg je meteen een doorlink naar www.energielabel.nl/woningen, een website met informatie over het energielabel én een link naar de website waar je je voorlopige variant definitief kunt maken: www.energielabelvoorwoningen.nl.

Bonnetjes

Op laatstgenoemde website log je in met je DigiD-code en controleer je de bestaande gegevens van je woning en pas je deze aan, bijvoorbeeld als je ondertussen energiebesparende maatregelen hebt genomen. Is dit laatste het geval, dan kun je dit bewijzen met bijvoorbeeld foto’s of bonnetjes. Daarna kun je een deskundige kiezen die jouw gegevens beoordeelt en het label definitief maakt. Dit kost een paar tientjes.

Prijs

Hoe beter je label (A is het hoogst haalbare, G zit aan de onderkant van de prestatieladder), hoe interessanter je huis voor kopers is. Je voorkomt dus niet alleen een dikke boete met de aanvraag, het kan zelfs in prijs schelen. Daarover kunnen wij je alles vertellen. Overweeg je verkoop, loop dan gerust bij ons binnen. Ook voor informatie over het energielabel en de voordelen hiervan.

8

Test

Anoniem
10

Helga, was onze aankoopmakelaar en direct bij het eerste bezoek wisten we, daar valt niet mee te spotten ;-) Resultaat gericht, maar met een persoonlijke benadering. Een uitstekende communicatie en altijd persoonlijk beschikbaar (ook 's avonds en in het weekend) om even wat zaken kort te sluiten. Precies wat we nodig hadden, want de verkoopmakelaar had de nodige steken laten vallen. Terwijl er ook bij de meeste andere zaken die geregeld moesten worden, de verkoop van onze huidige woning en financiering van alles mis liep, bleef Helga onze rots in de branding. Geen akkoord voordat alles goed geregeld is en advies waar nodig, bleek haar moto. Waar de emoties vaak opliepen, bleef zij rustig en zakelijk. We danken haar voor de prima afhandeling, die uiteindelijk veel meer tijd heeft gekost, dan dat daar eigenlijk voor staat. Wij danken haar ook voor de fijne samenwerking en het advies, zonder haar waren we zeker in de problemen gekomen en nu is alles goed geregeld. Ons advies, zoek je een uitstekende, fijne makelaar, ga naar Drieman makelaar en vraag naar Helga ;-)

dhr. w. crama
8

Nog te kort in de verkoop om daar nu een oordeel over te geven.

Lees meer
Terug
Recent bekeken