Past je woning nog?

Heb je je wel eens afgevraagd waarom je woont waar je woont? Is die keuze van toen nog altijd relevant? Alles verandert continu en in plaats van je leven aanpassen aan je woningkeuze, kun je misschien ook je woningkeuze aanpassen aan je leven.

Fijnste plekje

Je eigen huis is vaak het fijnste plekje op aarde. Zo fijn, dat je er eigenlijk niet bij stil staat of het huis nog wel voldoet aan de actuele omstandigheden. Misschien heb je ooit gekozen voor drie of vier slaapkamers om je kinderen een eigen ruimte te geven, maar zijn die kinderen ondertussen de deur uit. Of heb je je laten leiden door het feit dat de woning lekker dicht bij je werk ligt, maar sta je voor je huidige, andere, baan dagelijks in de file. Scheiding, nieuwe relaties, overlijden, werkeloosheid, het zijn allemaal omstandigheden die van invloed zijn op maximaal woonplezier. 

Zinnige oplossing

Toch is het voor veel mensen niet meteen helder dat verhuizen best een zinnige oplossing kan zijn. Zeker nu de huizenmarkt goed op stoom is, is het geen verkeerd idee om je eigen woonwensen en –eisen eens goed tegen het licht te houden. Misschien besluit je om lekker te blijven wonen, maar mogelijk levert het een verhelderend inzicht op over de toekomst én de woonwensen die daarbij passen.

Vragen

Een paar vragen die je jezelf daarbij zou kunnen stellen zijn bijvoorbeeld: 

  • Wat is het budget en wat wil ik besteden? 
  • Na bijvoorbeeld vijf of tien jaar: ziet het plaatje, zowel financieel als gezinstechnisch, er dan nog steeds hetzelfde uit of zijn er veranderingen op komst? 
  • Werk je over vijf of tien jaar nog en is je baan zeker? Of ben je zelfstandige en wil je kantoor aan huis en wil je dit voor langere tijd? 
  • Heb je een baan: wat wil je maximaal aan tijd kwijt zijn om te forenzen? 
  • Heb je voorzieningen in de omgeving nodig, van school tot buurthuis en van supermarkt tot station?

Binnenlopen

De lijst met mogelijke wensen is eigenlijk oneindig en toch heel individueel. Loop daarom gerust eens bij ons binnen, want als Garantiemakelaar kunnen wij je helpen om de wensen op rij te krijgen én er de juiste woning bij te vinden. Probeer het maar eens. Je bent welkom.

 

8

Test

Anoniem
10

Helga, was onze aankoopmakelaar en direct bij het eerste bezoek wisten we, daar valt niet mee te spotten ;-) Resultaat gericht, maar met een persoonlijke benadering. Een uitstekende communicatie en altijd persoonlijk beschikbaar (ook 's avonds en in het weekend) om even wat zaken kort te sluiten. Precies wat we nodig hadden, want de verkoopmakelaar had de nodige steken laten vallen. Terwijl er ook bij de meeste andere zaken die geregeld moesten worden, de verkoop van onze huidige woning en financiering van alles mis liep, bleef Helga onze rots in de branding. Geen akkoord voordat alles goed geregeld is en advies waar nodig, bleek haar moto. Waar de emoties vaak opliepen, bleef zij rustig en zakelijk. We danken haar voor de prima afhandeling, die uiteindelijk veel meer tijd heeft gekost, dan dat daar eigenlijk voor staat. Wij danken haar ook voor de fijne samenwerking en het advies, zonder haar waren we zeker in de problemen gekomen en nu is alles goed geregeld. Ons advies, zoek je een uitstekende, fijne makelaar, ga naar Drieman makelaar en vraag naar Helga ;-)

dhr. w. crama
8

Nog te kort in de verkoop om daar nu een oordeel over te geven.

Lees meer
Terug
Recent bekeken